Cart 0
Møbler Interiør Sofa Bord Stoler

englesson-soffa-somerville_Edge-modul_bord-2000_1_landscape.jpg

Englesson

Møbler og senger du trives med lenge!

 

Det svenske familieselskapet Englesson er en møbelprodusent som har laget designmøbler i drøyt 50 år. Det er spesielt møbler til stuer og soverom som dominerer sortimentet. I løpet av årene som har gått har selskapet vært i en sterk utvikling og i dag er alle i familiene engasjert i selskapet - ikke bare i produktutviklingen, men også andre områder som miljø og sosiale temaer.
 

 

 

Englesson-insta-atn2048_2017_howard_vardagsrum-3000-px.jpg

Det hele startet med ett messingbord som Steffan Englesson laget til sin kone Marilene. Bordet vekket positiv oppmerksomhet og Steffaj startet en småskala produksjon hjemme i garasjen.

Med ekte håndverk og sterk drivkraft skapte han nye og spennende former med klassisk stil. Produksjonen utviklet seg til snart å inneholde ulike typer bord, bokhyller, speil, og lampetter av messing. Steffan slutt så sitt virke som ingeniør for satse helhjertet på møbelproduksjonen.

Marliens store interesse for innredning førte til samarbeid med ulike arkitekter og hun har blant annet utført innredningsoppdrag Grand Hotel og Strand Hotel i Stockholm. Englesson har de siste årene vært involvert i en rekke ulike innredningsprosjekt blant annet den konglige VIP-loungen på  Arlanda flyplass i Stockholm.

På begynnelsen av 90-tallet begynte sønnene Michael og Johan i selskapet. Fokuset ble endret fra metallmøbler til eget produsert tre- og stoffmøbler. I 2010 åpnet et nytt produksjonsanlegg for produksjon av senger.

atn1024_Englesson-1964.jpg

 

atn2048-insta_Englesson_soffa_stromstad_2-1.jpg
 

Design og produksjon

Englesson møbelfabrukk er en av de mest moderne i Europa. Anleggets størrelse er 14 000 m2 stor og inbefatter produksjon av tremøbler, sofaer, og lenestoler samt senger. All design og produktutvikling skjer internt i selskapet og produktene selges vi forhandlere i Sverige, Norge, Danmark, Finland samt flere land i Europa.